Links

Links

Modelbouwers

 

Hollandsch Spoor Modelspoorgroep. Een groep die de modelbouw naar een hoger niveau gebracht heeft in Nederland. In de tijd dat de module bouw hoogtij vierde in Nederland lanceerde ze een concept die binnen de normen van het modulegebeuren liet zien dat er meer mogelijk was. Daarna werden kleine stukjes modelbaan gemaakt waarbij het meer ging om de uitstraling van de modelbaan dan om groots te rijden. De site wordt niet meer geüpdatet want tegenwoordig is de groep veranderd in HTM (Hollandse Tram Maatjes)

Het Groterdam Project, de site van Chris van Diesen. Hier vind je bouwbeschrijvingen, modelbesprekingen en het nieuws op treinen gebied in model.

Avontuur in miniatuur de site van Huib Maaskant met veel zelfbouw. Door een opkomst zijnde verhuizing is de bouw van de lage Zij gestopt. Een baan in opbouw die er prachtig uitzag. Hij Heeft nu een prachtige baan in O gemaakt. Tevens vind je hier zelfgemaakte elektronica.

Ewout Belderok ontwerpt messing modellen van oude rijtuigen van de NS en de voorgangers

Sites als naslagwerk

Seinarm, de site van Gerard van der Weerd met alles over seinstelsels en treinsamenstellingen.

Langs de Rails de fotosite van Nico Spilt waar alles te vinden is over rollend materiaal.

Een unieke site van Bert Stortenbeker met heel veel historische foto materiaal. Een heel goed naslagwerk als je van plan bent om zelf treinmateriaal te bouwen.

De site waar heel veel reclame uitingen door de tijd zijn terug te vinden die met wat handig knip en plak werk tot modelreclames zijn te verwerken.