Trams gebouwd in model

HTM trams

Vroeger gingen wij met een paar keer per jaar naar Den Haag met de bus. We stapten dan uit op Staatsspoor waar het altijd een geweldige drukte was van trams die af en aan reden. De PCC is wat dat betreft in de creme kleur mij heel duidelijk bijgebleven. Voor ons project de helluf van lijn elluff hebben we verschillende trams gebouwd zowel van messing als styreen.

GVB trams.

Tijdens mijn studie die op verschillende plaatsen in de stad was verplaatsten wij ons altijd van A naar B met de tram. Met lijn 2 naar Slotervaart daar zat ik het meeste in. De trams waren toen al geel maar heel af en toe kwam de dubbel gelede in het grijs nog voorbij en op lijn veertien reden we in oude blauwe meuk. Harry Kaffa en Thom Raven bouwden stadstrams voor ons project ‘t was in Amsterdam.

De bouw van de enkel en dubbel gelede tram

 

NZH trams

De NZH is de tram die vroeger bij mij voor de deur voorbij reed. Ik was nog erg klein toen de dienst werd opgeheven maar ik kan me nog steeds herinneren dat ik in een A600 reed. De rest van de herinneringen is zeer vaag. De verhalen van mijn vader en van wat oudere vrienden houden echter de herinneringen levend en van de foto’s in de oude omgeving geniet ik nog steeds. Katwijk met de Roskam is het eerste tramproject wat ik gebouwd heb en dit stukje wordt op het ogenblik gereviseerd. In het Katwijk’s museum komt straks dit stukje Katwijk binnen te staan. Er is daar ook een bouwgroep gestart waarmee we een groot stuk van de oude Rijnstraat gaan bouwen. Nu kwam natuurlijk niet iedere tram van de NZH in Katwijk en daarom wordt er ook een stukje van de stad Leiden gebouwd. Een prachtige omgeving waar de tram in gereden heeft. Tevens zijn er voor ‘t was in Amsterdam de smalspoor versies van de Budapester, de Kikker en de Pannebrood.

De NZH in model