Open dag Ned Train Zaanstraat

Open dag Ned Train Zaanstraat

Op 15 september heeft Ned Train weer een opendag gehaouden. Dit keer was het in Amsterdam. Er was een gratis pendel tussen Cs en de werkplaats die met de groen hondekop 4 en plan U gereden zou worden. Dus een extra reden om met de trein naar Amsterdam te trekken. Het zou een drukke dag zijn met veel publiek dus echte superfoto’s van het materiaal zouden we niet kunnen maken. In Leiden de intercity naar Amsterdam gepakt en daar konden we op perron 13 overstappen in de trein naar de werkplaats. Terwijl de trein het station binnenliep begon ik meteen te zoeken naar het historisch materiaal. Helaas ik kon het niet vinden, maar er was een goede vervanger gevonden. We werden met de 4012 en 4013 naar de werkplaats gebracht. Meteen wat foto’s gemaakt van de treinstellen van binnen en van buiten want het was de eerste keer dat ik een gereviseerde koploper zag waarbij de kopdeuren niet meer open kunnen. Op de werkplaats genoen van al het materiaal wat aangevoerd was. Een andere versie van het spoorwegmuseum zou je het kunnen noemen. Genet maar van de fotoimpressie.

 

Met de 4012 en 4013 werden we naar de werkplaats gebracht. De hondekop die zou pendelen stond wel op de werkplaats maar reed niet. Bij binnenkomst kregen we meteen een paar losse draaistellen te zien. Komt toch anders over dan in model.

Jaap was het eerste treinstel wat we zagen.

Met daarachter het olympische treinstel. De mensen stonden met hen rug naar de hondekop om ….. de TEE te bekijken. De 1501 was ook aanwezig ende 1122. Staat die niet ergens anders in het turkoois. Ons historisch stroomlijn materiaal was ook aanwezig. Mat. 36 Waar nog het nodige aan de binnenkant moet gebeuren en mat. 46 wat er tip top inorde uitziet aan de binnenkant. De 1312 in wat de meesten de mooiste kleur vonden De 2225 waar een week geleden nog druk aan gesleuteld werd in Tilburg Een oude ongevallenwagen op basis van een stalen D. De 2278 starte zijn motor en zorgde zo voor een mooi sfeer plaatje. Een oude motorpost die nu gebruikt wordt door Raillion. En de verbouwde motorpost als meetwagen Een plan D uit het museum samen met een plan W en een plan E. De 1202 Toch een mooie robuuste machine Maar dit was echt de trekker. De diesel 4 van de TEE warvan de kop weer in de originele kleuren is geverfd. Een hot item zo vlak na het uitbrengen van Roco van dit model. Het trok dan ook vele fotograven die rustig wachten om een mooie plaat te maken zonder mensen. Een duitse E 186 Een overzichtje De groene V ontbrak natuurlijk ook niet En op de terugweg het andere olympische stel met als sporter’s atletiek, judo, turnen en schaatsen.