Opening Railz

Opening Railz

Op vrijdag 30 maart 2007 vond de opening van Railz plaats. Railz is de Nederlandse versie van miniatuur landuit Hamburg.

De burgemeester van Rotterdam dhr. van Opstelten verrichte de opening. Het publiek was in grote getalen opgekomen. Voor de opening kreeg Railz een metro stel van de RET aangeboden. En daarna nadat de toeter geblazen was voor de opening door dhr van Opstelten mochten we de baan bewonderen.

Ik heb bewondering voor de bouwers die zo een groot object in een korte tijd voor elkaar gekregen hebben.

Het gemaal van Katwijk mijn thuisbasis moest natuurlijk ook op de foto. Om dit schip op tijd klaar te krijgen was gisteren en de hele nacht door gebouwd. Gelukkig zijn er nog energie drankjes. De andere kant van deze haven inham. Nog enkele sfeer plaatjes van de baan.

De markt wordt druk bezocht.

Het commando centrum waarvandaan alles wordt bedient. De Nederlands koeien ontbreken natuurlijk niet in het landschap. Het dorp. Met daarachter het polderlandschap met een gemaal. De container terminal. Met al zijn containers. Dit plaatje is bekend voor iedere Rotterdamer. Een vliegtuig is neergestort in het weiland. Dat trekt natuurlijk veel publiek wat niet te dichtbij mag komen natuurlijk. Dit station zie je langs de spoorlijn steeds terugkomen in verschillende stadia van glorie tot en met het verval. Het strand met het parkeerprobleem. De scheepvaart is fraai vertegenwoordigd op de baan. Het plein in de stad Hier het station in de laatste fase volledig dichtgetimmerd. Klaar voor de sloop. De randgemeente met het moderne station. Na de opening bleef de dhr v. Opstelten nog een aardige tijd hangen. Eindelijk een jongensdroom verwezenlijkt en dat in zijn stad Rotterdam. De fabriek op de achtergrond. Het atelier was keurig opgeruimd Met wat pronk stukjes klaar om ingezet te worden. Met enkele tevreden maar vermoeide bouwers. Een van de nieuwe stukken baan staat al te wachten op aankleding.

Wil je meer zien bezoek dan Railz. Het is echt de moeite waard.