De hondekop

De hondekop

We zijn van plan meerdere versies van de hondekop te maken uitgaande van de piko hondekop.

Op het ogenblik wordt een piko hondekop omgebouwd met plotwanden naar een beneluxstel. Afleverdatum nog niet bekend. Van deze ombouw wordt een artikel gemaakt voor Modelspoormagazine. We zijn ook met een versie bezig met de schuiframen. Bij dit model moeten we behalve de zijwanden ook ramen plotten. Hieronder zie je hoe de ramen welke gemaakt worden uit plakplastic (bij de professionals wordt dit vinyl genoemd). Het wordt op transparant styreen geplakt en daarna gesneden met de plotter. Daarna wordt al het overtollig plakplastic uitgepeld.

De folie zoals deze eruit ziet nadat deze door de plotter gesneden is. Op deze manier wordt het glas ook verzonden. Met een scherp instrument wordt de folie verwijderd die niet nodig is Hier is de folie bij het eerste raam verwijderd Je kan dit gebruiken om aan de binnenkant van de bak te plakken alleen heb je dan lijm nodig waarbij je de folie kan lijmen aan het styreen. Je kan ook het restant weghalen want het glas is met gewone lijm te verlijmen met het styreen van de bak.

Op het ogenblik hebben we een ombouwset klaar voor de hondekopserie 371 – 393 (met schuiframen) bestaande uit de wanden met glas (bestaat uit transparante styreen met daarop zilverkleurig folie wat gesneden is) voor de piko hondekop. .