Plan V serie V1-3 nr. 405

 

Dit treinstel is in 1966 gebouwd door Werkspoor en behoort tot de serie V1 (401-415) die gelijk is aan de serie V2 (416-430) en V3 (431-438). Deze serie heeft alleen de ABDk bak dus een volledige bagage afdeling. Halverwege de 60 er jaren besloot de NS een twee wagen versie te maken van plan T. De serie V3 zou de primeur hebben voor de nieuwe huisstijl van de NS en werd als eerste ingezet op het traject Leiden-Utrecht. Frank Oude Elferink heeft weer een fraai exemplaar voor me gebouwd. Voor een bouwbeschrijving van dit treinstel klik hier.

Het treinstel in vol ornaat. De meeste mensen zullen het niet zien dat hij verbouwd is omdat Fleischmann ook een groene plan V uitgebracht heeft maar die nooit in die kleur gereden heeft. De kenners zullen het wel meteen zien.

De complete ABDk

Twee niet roken coupes in de eerste klas. Het interieur van dit treinstel is grijs.

De kop van de ABDk bak.

De twee klas coupes in de ABDk bak. Het onderscheid tussen de eerste en de tweede klas is te zien door de gele klas bies boven de ramen en de ruimte tussen de ramen is ook groter doordat de coupes in de eerste klas groter zijn.

De uitgebreide bagage afdeling

De volledige Bk bak.

Een niet roken coupe in de tweede klas.

De kop van de Bk bak.

De bestemming is nog niet in de koersrol aangebracht dit gebeurd later en de andere 3 niet roken coupes van de tweede klas zaten aan het eind van de bak