Fotostudio voor minder dan 20 euro

Fotostudio voor minder dan 20 euro

Voor het maken van foto’s van mijn modellen was ik druk bezig op de wasmachine. Het was een vrij neutrale ondergrond en onder de juiste hoek zag je de achtergrond ook niet. Mijn broer zag me zo bezig en schudde zijn hoofd. Wat jij nodig hebt is een fotostudio. Ik stuur wel wat over de mail. ‘s Avonds was de mail binnen en het bleek heel eenvoudig en niet duur.

De onderdelen die we nodig hebben zijn pvc pijp, 4 T stukken, 4 bochten en 4 eindopjes. De lengte kan jezelf bepalen. De lengtes die ik genomen heb is 2x 45 cm voor de breedte, 2x 35 cm voor de diepte en 4 x 40 cm voor de poten Op de langste buizen zet je de 4 T stukken, deze hoeven niet verlijmt te worden. Dan worden de pvc buizen voor de lengte in de T stukken gezet. Het bovenframe is nu klaar. Op de poten lijm je het afsluitdopje en zet daar los het hoekstuk op. Je kunt nu haaks het frame op de poten lijmen, dit is het verbindingsstuk van het frame en de poten nadat het verlijmd is. Het frame nadat het in elkaar gezet is. Doordat het demontabel is neemt het niet veel ruimte in als je het opbergt. Als achtergrond plak je een groot vel papier, in de kleur die bij je onderwerp past, met plakband vast aan het frame. Over het frame leg je een wit laken en aan de achterkant plak je aan het frame met plakband een groot vel papier vast in de kleur die je bij het model wat je wil fotograferen. De verlichting van de mobile studio Aan de zijkant komen twee sterke lampen te staan. Ik gebruik hier twee bouwlampen van 150 watt gebruikt (kosten 5,50 bij Doe Land) maar 2 spots van 75 watt zijn voldoende. Twee kleinere spots om het model van de voorkant wat extra aan te lichten. Bij Ikea te koop voor iets meer dan 3 euro De studio in actie. Met het eindresultaat.

De studio is simpel te bouwen en kost niet veel. Ik wens iedereen die hiermee aan de slag gaat veel bouw en fotoplezier.