Loods

Loods

Als spin-off van beladen van militaire voertuigen komt zijdelinks ook de bouw van het taferail ter sprake. Voor de aankleding van het laad- en losperron van defensie moesten er wat gebouwen en werkplaatsen gecreëerd worden. Ik heb gekozen voor de zgn. Romney loods welke nog overal te vinden is. Ik ben uitgegaan van de tekening die Peter van der Welle getekend heeft voor “ZLSM’ artikel in Railhobby . Gerco vertaalde deze tekening in een plot welke door de plotter in styreen is uitgewerkt.

De nog onbewerkte plot van een tweesporige Romneyloods zoals die bij de ZLSM te vinden was.

De uitgesneden en bewerkte onderdelen van de loods.

Op een opmaat gemaakt grondplaatje, de achterzijde van de loods staat beslist niet haaks/parallel op de voorgevel, in de juiste opstelling

Daar er indeze “Garage”loods ramen aan de voorzijde zitten, moest er ook een gedeelte van het interieur gemaakt worden.

Het interieur is gemaakt met onderdelen uit de div. doosjes van o.a. Preiser, Faller, Noach, Busch en Mertens en wat ik zoal nog had liggen.

Het interieur van het kantoor kon heeeel sober blijven daar er van buiten af toch niets te zien valt.

De werkbank is zelfgebouwd uit styreen, de bankschroef en het gereedschap komen uit de USA en de kliko’s zijn uit het assortiment van Preiser gehaald.

Overzicht met geopende deuren

In het dak, wat ook in de plot zit, komen de uitsparingen voor de ramen te zitten. Het interieur is dus ook van bovenaf zichtbaar!

Naast de barak kom een pompstation met voorraadtank voor motorbrandstof.

Het pompstation met golfplatendak en voorraadtank.

Werkplaats en pompstation van boven gezien. Nu zijn de ramen (die ik niet van glas heb voorzien om het interieur beter 6tot zijn recht te laten komen) goed te zien. Zij zijn om en om uitgesneden. Let ook even op de kartonnen “Stelcon” platen!

Een Leopard 1 heeft wat technische problemen. De staf van de werkplaats hoopt dit te kunnen herstellen voor dat het grote materiaal er aan komt. Tank is van ROCO Minitanks, en de fietsen van KIbri.

Na de 1e loods moesten er nog twee komen om de ruimte op te vullen. Daar deze loodsen maar een zeer geringe diepgang hebben, leek het mij verstandig om deze loodsen met dichte deuren te maken. Een met schuif,- en de andere met draaideuren. Tussen de loodsen kwam een opmaat gemaakte container te staan met de deur zijde als front. De loodsen zijn van “Gerco” de truck van ROCO, de container van Wiking met opschriften van Micro Scale en de vuilcontainer van Preiser.

Nogmaals een plaatje vanuit een hoger standpunt. De loodsen moeten nog voorzien worden van allerhande opschriften en borden.

Algemeen overzicht van de los en laadplaats. Voor de goede orde, de loodsen staan nog niet in hun definitieve kleur en de C6400 is ook ontstaan uit de beroemde Gerco plotjes

Voor vragen en/of opmerkingen;