Plan U: Afwerking gele uitvoering 

Plan U: Afwerking gele uitvoering 

De gele uitvoering heeft een aantal ‘versieringen’ die niet zomaar met standard afplaktape te doen zijn.

Er is veel reken, teken en meetwerk voor nodig. Om ook dit te automatiseren, wordt met behulp van AutoCad een tekening gemaakt. Deze wordt afgedrukt, waarna over de tekening een velletje masking tape geplakt wordt.

Lees hier verder over hoe de afwerking van het gele stel ter hand genomen wordt.

…over de tekening een velletje masking folie geplakt wordt … daarna wordt deze langs een snijlineaal uitgesneden. Een indruk, hoe de maskingfolie op de bakken moet worden geplakt, want… …de folie is volkomen transpant. Er is nauwelijks iets te zien.

De folie is flinterdun en de snedes zijn haarscherp !

De randen moeten met een cocktailprikker oid goed worden aangedrukt. De kleefkracht is mild, zodat anders er verf onder de randen zou lopen…
Dat dat niet gebeurd is ( op de linker onderhoek na… 🙁 ) kun je hier zien.

De reden van onderlopen bleek een iets te ver doorgesneden lijn te zijn…

Om geen groenachtige banen te krijgen, is er een heel dun laagje Revell E-Mail-basic primer onder gespoten.
Vervolgens heel rustig het blauw van KleiNSpoor er overheen nevelen, zorg voor niet teveel druk en niet teveel verf. 

Dit is belangrijk om straks geen zichtbare overgangen te zien tussen geel en blauw ! De eerste statie foto met blauwe reklamebanen !

De mBDk. De B. … in closeup. De ABK op de kop. … en op de kont. 🙂 Lastig op een mooi plaatje te vangen…. … maar wel een echte Plan U ! Bij het afwerken hoort ook het aanbrengen van de appendages.

De verschillende luchtketels en compressor komen uit bodemplaten van de Fleischmann Plan V De B onder de rokken gekeken Het doet echt veel met het rijtuig, vergelijk de plaatjes hierboven, waar het veel hoger op de ‘poten’ lijkt te staan. Idem ABk… De ABK heeft veel minder appendages, slechts een aantal hulpreservoirs en een tripleklep. De bodems krijgen een mooie zijdeglans zwarte finish.

Voor de zwarte laag, krijgen de messing treeplanken eerst een laagje Revell Email-basic primer.

Op het kunststof hecht de Revell Email-zwart prima en direct zonder primer.

De bakken Verlichting De inrichting Het dak De bodems De aandrijving en de draaistellen De bedrading en electronica De ramen en het glas De koppen Onderdelenlijst Het model gesuperd