Plan U

Plan U

Er zijn op het ogenblik veel mensen bezig met plan U. Nu komt Philotrian met dit model uit, maar voor veel mensen doet dit model een te grote aanslag op de portomonee. Ik heb een gedeelte van dit model als bouwpakketje gemaakt voor de modelbouwers. Wat dit paket wp-content laat ik je in het volgende verslag zien. Het is geen totaal pakket maar je komt aardig op weg.

Nieuws over plan U.

14-05-2007 Op het ogenblik wordt er gewerkt om een nieuwe kop te maken aangezien de oude mal versleten is en het modermodel niet meer bestaat. De kop wordt zodanig gemaakt dat hij veel makkelijker op de plots past in vergelijking met de oude kop. Begin volgende week wordt de zwarte folie geleverd zodat de gele versie ook gemaakt kan worden. Tevens vindt er dan een aanpassing plaats voor de rode versie ramen. Er zijn nu proefplots gemaakt voor de bodem. Zodra deze inorde zijn wordt het interieur hier op aangepast. 07-05-2007 De plots voor het dak zijn klaar

ga naar pagina 2,3

Het model in de schaal 1:1. Zowel de rode als de gele versie is met de plots te maken De totale plot van de wanden zoals deze geleverd wordt. En een gedeelte van het glas met de folie beplakten daarna voor de raamstijlen gesneden De plot voor de middenbak. Die we hier gaan bouwen. Het principe voor alle bakken is hetzelfde. We gaan de ramen uitsnijden langs de lijnen die de snijmachine heeft ingesneden. Doe dit niet met veel kracht want dit maakt de kans groot dat je uitschiet. Heb je moeite om de rondingen te snijden. snij dan de rechte gedeeltes in en maak een snede door het midden van het raam. Daarna kan je beide helften uitbreken en de ronding wordt dan automatisch gevolgd door de breuklijn. Je moet het misschien nog iets naschuren voor de rafels die ontstaan. Hier is alles uitgesneden voor de middenbak.Het middelste stuk is de dakbevestiging en de twee stukken onder en boven zijn de zijwanden. Deze twee stukken gaan we opelkaar lijmen. Met dit als resultaat. Hier een detail waarbij je de ruimte ziet waar straks het glas in gelijmd gaat worden. Uit deze serie van drie gaan we de tussenwanden maken, welke ook meteen stevigheid aan de bak gaan geven. Hier is de tussenwand klaar met de deur. Deze wand is zonder glas want dat valt niet echt op in het model. We lijmen de zijwand vast aan het dak Ze ziet hier ook weer duidelijk de ruimte voor de ramen. De andere zijwand wordt ook aan het dak gelijmd. De tussenwanden met de deuren worden aan het dak en de wanden gelijmd. In totaal zes in deze bak. Her resultaat tot nu toe. We gaan nu beginnen met de ramen. We pellen voorzichtig de gedeeltes uit het raam waar het glas zichtbaar moet zijn. Dit doe ik met de punt van een scherp mes. Soms trek je ook de raamstijlen mee. druk deze dan terug op hun plaats en verwijder dan de folie terwijl je dan drukt op het punt wat meekomt. Daarna verwijder je de buitenste folie zodat je een opervlak krijgt dat je straks kan verlijmen met de bak.

  ga verder naar pagina 2, 3, 4, 5