Een gesplitste dubbele containerwagen van het type Sggmrs met schade

Een gesplitste dubbele containerwagen van het type Sggmrs met schade

Tijdens mijn laatste vakantie in Denemarken kwam ik in Hirtshals op de parkeerplaats voor trailers, twee diepladers met een gesplitste dubbele containerwagen van het type Sggmrs tegen. Uiteraard trok dit mijn aandacht en zag er gelijk iets in voor het Sleutelspoor. Hirtshals is een Deense vissershaven aan het Skagerak (waar onze Hollandse nieuwe aan land komen!!!)en tevens een drukke veerhaven voor de vaart op Noorwegen.

Zo zag ik de eerste wagen staan. Het was het deel met twee de draaistellen.

Om dat de wagen nog al aan de lengte is stond deze iets afgezonderd van de andere trailers/opleggers

Let op de schotel waarmee normaal de nu onderliggende dieplader mee gezekerd wordt!

Een zeer internationaal plaatje. Zie de opschriften op dieplader en spoorwagen.

Wagennummer 33 68 495 5 214-4P

RIV D-AAEC Sggmrs

NSB is de eigenaar

Zo wordt het deel van de bak met een draaistel opgevangen.

Niks geen stalen binten of wat dan ook voor de wielen. Gewoon een paar houten baddings zijn voldoende om niet door het dek van de oplegger te gaan. Detail van het vastzetten met kettingen en spanschoeven. Hier heb ik zo mijn twijfels over! Maar het zal wel goed wezen. Maar….waarom stonden deze containerwagen op diepladers en was het niet andersom zoals gebruikelijk is? Een nadere beschouwing van het deel met het ene draaistel leerde al snel dat deze bak het spoor bijster is geraakt. Groot is de schade op het oog niet, maar over de rails transporteren is er niet meer bij. zeker gezien de losse en verbogen onderdelen onder de wagen. zeker gezien de losse en verbogen onderdelen onder de wagen.

Ook de bufferschotel laat zien dat het niet zachtjes is gegaan.

De eerste (deense) truck die de oplegger komt halen Het andere deel krijgt zijn tractie met een vrouwelijke chauffeur . Beide chauffers onderwerpen het transport aan een degelijke keuring. Alles staat goed op de wagen. Hier en daar is nog de bagger en de ballast van het derailleren terug te vinden. Om dat het transport buiten profiel is moeten er aan de zijkanten van het transport extra borden en lampen worden aangebracht.

Ook de chauffeuse verstaat haar mannetje!

Klaar voor vertrek Good bay Denmark, Hello Norway     Zwaar of omvangrijktransport over de weg   Wegvervoer in model NS 5500 en de BR 64-415   Het Spoorwegmuseum in Utrecht gaat moderniseren.   Wegvervoer van de C12c van de SGB   Transformatie van een goederenwagen