Wegvervoer in model NS 5500 en de BR 64-415

Wegvervoer in model NS 5500 en de BR 64-415

De nijvere speurders van het museumdepot hebben weer eens een lokomotief ontdekt. Dit maal een ex NS 5500. De toestand van de loc is vndien aard dat deze niet over de rails vervoerd mag worden.
Het transport gaat nu over de weg en daarvoor zijn weer eens de specialisten van stal gehaald.

De 5500 is op een strategische plaats voorgereden en kan zo door de twee gereedstaande kranen worden opgepakt. Voor het transport wordt gebruik gemaakt van een module of platformwagen.

De kettingen voor het hijsen worden onder het frame door gehaald en aan de buffers verzekerd. De schoorsteen is voor het transport verwijderd. Het model van de 5500 staat op Fleischmann wielen, de ketel is een roodkoperen waterleidingbuis van 15 mm rond en de rest is van carton!.

Op de modules is een hulp frame geplaats welke gemaakt is met behulp van Evergreen  hoekijzerprofielen. Dit frame is nodig om de lok niet met zijn flensen door de platform wagen te laten zakken.

Na een geslaagde reis is het transport op de locatie aangekomen . Na het opstellen van de kranen, die ook bij het opladen gebruikt zijn, kan met het lossen begonnen worden. De sik staat al te wachten om de 5500 in de loods te duwen.

De politieauto”s die het transport begeleid hebben onderweg naar een andere klus die ook te maken heeft met een volgend transport.

Dat volgende transport is de BR64-415 over de oude N44 bij Rijswijk. Voor dit transport is een ander soort platformwagen gebruikt en staat de lok tussen zware dwarsliggers gezekerd.

Het gaat maar net onder de bomen door.

Hier en daar vallen er wel wat blaadjes, maar die komen volgend jaar gewoon weer terug.
Let even op de spankettingen die de lok voor en achter

De politie met zijn verkeersregelaars heeft het kruispunt afgezet om de 64 415 een ongestoorde doorgang te geven.

Zicht vanuit de politie-helicopter op het transport bij het indraaien van de Parkweg 

Gelijk is te zien dat de 64 415 bij zijn vorige eigenaar het nummer 5 had gekregen.

Voorzichtig worden de tramrails genomen. De HSM-groep heeft deze module gemaakt als onderdeel van de Hofpleinlijn welke eenmalig op Rail in Leiden te zien is geweest .         Zwaar of omvangrijktransport over de weg   Het Spoorwegmuseum in Utrecht gaat moderniseren.   Wegvervoer van de C12c van de SGB   Transformatie van een goederenwagen   vervoer van een beschadigde Sggmrs