SignalSwitch: Enkelvoudige DCC seindecoder met alle gangbare NS seinbeelden.

SignalSwitch: Enkelvoudige DCC seindecoder met alle gangbare NS seinbeelden.

Terug naar de digitaal pagina.

Na, of beter: tijdens, het bouwen van de Stelsel ’54 seinen kwamen er natuurlijk ook gedachten over het aansturen daarvan.
Na diverse op de markt zijnde decoders te hebben bekeken, kwam ik tot de conclusie, dat ze ofwel niet de correcte beelden konden tonen ofwel veel te duur waren voor een sein aansturing.

Daarom maar dit projectje erbij bedacht: De SignalSwitch(tm)

Deze decoder op basis van een zeer eenvoudige PIC processor is zo low-cost als maar enigzins mogelijk gehouden. Echter kunnen wel alle nederlandse Stelsel ’54 seinbeelden getoond worden. Inclusief het overvloeien van kleur naar kleur en het inschakelen van een eventuele cijferbak.

Karst heeft de volgende generatie decoder hiervoor ontwikkeld

De decoder is multifunctioneel. Standaard ingesteld om 8 wissels te bedienen. Voorzien van diversen presetswaardoor het mogelijk is bijvoorbeeld 16 permanente aan/uit schakelaars, 8 tweelicht seinen of 4 drielichtseinen te schakelen. Natuurlijk is een combinatie van presets ook mogelijk. 8 wisselaansturing voor motor aandrijvingen 16 lichtuitgangen met of zonder TL effect 8 Ahobs4 AKI’s 4 Nederlandse seinen presets voor Nederlandse, Belgische en Duitse seinbeelden.