Deze woning bestaat nog dus met de camera op naar de locatie om foto’s van het origineel te nemen.
Wat een karakteristieke woning en veel, heel veel originele details die bewaard zijn gebleven.
De prachtige raampartij aan de perronzijde.
Al deze informatie verwerken naar een tekening voor het maken van een plot van het gebouw. De eerste muur van de woning W&W zit er in, deze is uit 4 lagen opgebouwd. Op de tekening zitten alle lagen op elkaar.
Hier zijn alle wanden getekend met alle lagen op elkaar.
De lagen worden nu uitklaar gehaald en met deze tekening kan de plotter aan de gang.
De plots uitgesneden en daarna met tape aan elkaar geplakt om een indruk te krijgen van het eindproduct.
De muur aan de spoorkant, de raampartij links zo veel mogelijk detail meegegeven. Nu kan er begonnen worden met de eerste verflaagjes.
De muren van de woning voorzien van een laagje verf. Eerst een laag grijze primer, bruin voor de steentjes (alle overige afgeplakt) en
vervolgens 2 lagen “insignia white” voor het stukwerk. Niet zo wit als gehoopt dus moet er nog een laagje wit op moet voor het volle effect.
Het detail van de funderingsstenen is er wel goed uit gekomen. Die kunnen afgeplakt worden alvorens er weer gespoten wordt, tevens worden de sierlijsten boven de ramen afgeplakt om te voorkomen dat ze helemaal vollopen met verf.
Alle wanden geschilderd voordat ze opklaar geplakt worden dat maakt het veel makkelijker om strak schilderwerk af te leveren. De muren voor de woning W&W nu zo goed als klaar en allemaal verlijmd. Daarna tussen een paar dikke boeken te drogen gelegd. Hierdoor werkt de lijm goed uit waardoor je kromtrekken van de wanden voorkomt.
In de linker wand zit deels in de tussenmuur verzonken, zo’n 2 lagen diep, mede om het deurkozijn de nodige steun mee te geven tegen vervorming.
Het kantoor van de opzichter weg en werken is een losstaand gedeelte want deze is niet door een binnendeur verbonden met de woning.
Alle muren bij elkaar, de kopse muren komen later vandaag aan bod, alles is al wel droog gepast en dat ging perfect. Het wordt zoals het nu lijkt een strakke constructie.
De wanden zijn nu aan elkaar gelijmd. Hier de perronzijde van links.
Hier de perronzijde van rechts.
De achterzijde van de woning.
Het dak van de woning in de nok verlijmd, een stuk rond styreen aan de buiten -en binnenzijde van de nok en dan vasttapen op de muren. Zo zit de vorm er straks goed in, morgen de windveren en sierlijsten.
Een paar plaatjes kruispannen verzameld en een rijtje nekvorsten. Er is nergens terugvinden of het dak een loden nok heeft
gehad zoals het stationsgebouw, dus dan afgaande op jaren `50 `60 foto’s een rijtje nokvorsten, ook wel leuk ter afwisseling.
De nodige onderdelen gemaakt, o.a. 4 schoorstenen.
En een dakkapel, die zit aan de achterzijde en is niet eens direct zichtbaar als de woning op de baan staat.
Het is een plaatje geworden met een mooi bordessein voor de deur.