Werkmateriaal van de NS

Werkmateriaal van de NS

Hier komt binnenkort meer fotos van modelen van het werkmateriaal van de NS

De Dg, een conducteurswagen die achter aan de goederentrein meeliep. Er wordt op het ogenblik gewerkt aan een bouwpakket met een roco onderstel als basis.

lees meer over de verschillende modellen

lees meer over het bouwpakket

De stoomverwarmingswagen. Liep achter de eloc om de rijtuigen die met stoom verwarmd moeten worden van warmte te voorzien. Was te zien in de winterperiode in overgang van stoom naar elektriciteit waar houten rijtuigen getrokken werden.

Gereedschapswagen . De basis voor dit model is Roco blokkendoos 2e klas cat. nr. 44980

Lees meer

Meetrijtuig, een verbouwd postrijtuig P 7918, gemaakt in de tijd dat er nog geen postrijtuig te koop was op Roco basis plan D. Deze wagen liep vaak tussen twee fietsrijtuigen van plan E in.

Een begeleidingswagen op basis van plan E met groot NS vignet. Op basis plan E van Lima omgebouwd met mastica.

Het Mw-meetrijtuig 80 84 978 1 805-0. Van restauratiewagen plan D, naar stuurstandwagen in de trektrein van de Benelux naar Mw meetrijtuig. Gebouwd op basis van restauratie plan D met ombouwsetje van de mevrouw de groot naar trekduw met transfers van Kleinspoor. De treinsamenstelling bestond verder uit een begeleidende gele plan E met een of tussen twee diesellocomotieven.

Het plan E rijtuig wat meeliep met het MW meetrijtuig. Op basis plan E van Lima omgebouwd met mastica. Ultrasoon spoorstaaf onderzoek wagen. Een model wat ooit door Henckes is uitgebracht. Een blauwe Dg, een werkwagen bij kraanonderhoud.